Mats Karlsson UGL Gotland

Mats Skoglund

Chef UGL Gotland
Certifierad handledare
Antal UGL: >50
53 år

Min över 30 år långa och breda erfarenhet från industrin och ledarskap på alla nivåer tror jag är en stor fördel när jag agerar som handledare. Att jag själv har stor erfarenhet från exekutiva ledningsgrupper, projektgrupper och globala & internationella arbetsgrupper ger mig förståelse för deltagarnas vardag och frågor. Jag tror denna bakgrund tillsammans med den betendevetenskap jag läst, och provat i verkligheten, uppskattas av deltagarna.
Mitt förhållningssätt som handledare är att skapa ett tryggt och öppet klimat så att deltagarna kan känna lust och vilja att gå in helhjärtat i sin UGL-kurs. 

Mats Lundind Konsult AB

Mats Lundin

Certifierad handledare
Antal UGL: >60
52 år

Min bakgrund är inom Försvarsmakten. Under dessa år var jag i huvudsak lärare på Officershögskolan. Där undervisade jag bland annat i ämnet ledarskap. Ett fascinerande ämne på många sätt. 1996 certifierade jag mig till handledare för ledarskapskursen UGL. 
Under några år var jag verksamhetschef inom Hälso- och sjukvården på Gotland. Under sex år arbetade jag med utbildning och HR-strategi på Svenska Spel i Visby.
2010 startade jag Konsult Mats Lundin AB.
Det är viktigt att vi vågar och kan uttrycka egna tankar och åsikter utan att riskera att bli nonchalerad eller hånade.

Lite historia

Första kurs: 2008
Sex kurser per år från 2016

UGL Gotland startade 2008 av Mats Karlsson. Från 2010 Samverkar UGL Gotland med Mats Lundin och hans konsultbolag. UGL Gotland är den del av VDG AB. Samtliga kurser har sedan starten genomförts på Toftagården nära välkända Tofta Strand. Flertalet av våra deltagare har genom året kommit från fastlandet, från Luelå i norr till Ronneby i söder. Den första hemsidan rullades ut under 2008 och numera är det den tredje versionen som är publicerad. Vi har sedan starten varit noga med urvalet av deltagare för att hitta bästa möjliga blandning och dynamik. Vi undviker att genomföra UGL:er där deltagarna kommer från samma bakrund. Sedan starten har endast en kurs ställts in.

Varför UGL på Gotland?

Gotland är den magiska ön

De mervärden UGL Gotland erbjuder tillhör förmodligen de bästa i landet. Håll koll på våra erbjudanden! Och upplevelsen blir inte sämre av att atmosfären och miljön på Gotland och Toftagården är mycket inspirerande. Med ett internationellt prisbelönt kök blir den kulinariska upplevelsen fantastisk. Det har många deltagare vittnat om genom åren. Många som besöker oss på ön upplever en stark positiv känsla. I början av 90-talet startades högskolan upp och har påverkat utvecklingen mycket positivt. Visby är idag mycket mer än bara en turistort under sommaren.

UGL med oss på Gotland

Vi är noga med att blanda deltagare från olika delar av landet och med olika bakrunder. Våra kurser präglas av att det är just en utbildning och inget annat. Vi som är handledare är måna om att utbildningsveckan baseras på trygghet och glädje. Vi är övertygade om att man som deltagare lär sig mer i en avslappnad miljö. Vi som är handledare är beteendevetare men har många års egen erfarenhet av att vara chefer och ledare på olika nivåer och i olika roller. Vi är naturligtvis certifierade av Försvarshögskolan och följer den höga etik och moral som gäller för UGL-handledare.

RÖSTER OM UGL GOTLAND

Läs vad våra tidigare deltagare tycker om oss.
“Det finns så många som skulle behöva få ett uppvaknande och ge ett bättre arbetsklimat på arbetsplatserna. Handledarna var grymt duktiga på att förklara och förmedla.
Kursbetyg: 10/10”
“En otroligt givande kurs som gett mig insikter och kunskaper som jag har svårt att tänka mig att jag skulle kunna fått på så kort tid på annat sätt. Handledarna har varit helt fantastiska och med fingertoppkänsla lett gruppen genom dessa dagar.
Kursbetyg: 10/10”
“Har kommit till insikt om vad jag behöver och varför. Högsta betyg till kursens upplägg och lugnet på själva kursgården. Fortsätt på det sätt ni (handledarna) gör, ni gör det förbannat bra.
Kursbetyg: 10/10”
“Unik upplevelse. Fantastiska handledare. Situationen går inte att skapa själv hemma. Ni (HL) skapade trygghet och delade med er av er stora kompetens. Ni gick in när och där det behövdes, men inte mer än så.
Kursbetyg: 5/5”
“Har gett mig otroligt mycket, både lärdomar och insikter. Har varit del av ett utveclande engagemang som alla bidragit till. Tack till fantastiska handledare som på ett tydligt och proffsigt sätt har lotsat gruppen igenom dessa fem dagar. Konceptet är fenomenalt.
Kursbetyg: 5/5.”
“Hej Mats
Vill bara informera dig om att vår deltagare var mycket nöjd med utbildningen hos er!
Tack!
Trevlig sommar”

UGL GOTLAND & SOCIALA MEDIER